Static Image
Novosti i događanja

Belgijski studenti posjetili CEMEX


Kaštel Sućurac, 23. ožujka 2016. – Studenti tehničkih znanosti s prestižnog HELMo Gramme instituta iz Liegea na jugoistoku Belgije, posjetili su CEMEX s ciljem upoznavanja tehnološkog procesa poslovanja kao i najboljih praksi u području održivog razvoja.

Nakon uvodnog dijela i upoznavanja s tvrtkom, grupa od petnaestak studenata sa svojim je koordinatorom, obišla tvornicu Sv. Juraj gdje su se upoznali s tehnološkim procesom proizvodnje cementa.

Osim tehničkih karakteristika, prezentirani su im i aspekti upravljanja zaštitom okoliša i održivim razvojem s naglaskom na energetsku efikasnost. CEMEX-ov pogon Sv. Juraj pokazao se idealnim primjerom s obzirom da je uvijek među prvih pet CEMEX-ovih svjetskih postrojenja po energetskoj učinkovitosti, a vode ga menadžeri školovani u Splitu, što znači da imamo kvalitetne ljude tehničkog obrazovanja.

Budući industrijski inženjeri osim općih kolegija kao što su konstrukcija, strojevi, elektronika, opredjelili su se za smjer održivog energetskog inženjerstva, što uključuje pogonske sustave, upravljanje otpadom, održivi razvoj i ostalo, stoga im se CEMEX pokazao idealnim terenskim primjerom.

Studenti u Splitu borave dva dana, a osim gospodastva, razgledat će i turističke znamenitosti naših gradova.

Building the Future
Copyright © 2018 CEMEX S.A.B. de C.V. All rights reserved