Static Image
Novosti i događanja

CEMEX donirao 30.000 kuna za obnovu najpoznatijeg simbola Domovinskog rata

Inicijativom zaposlenika CEMEX-a prikupljena su sredstva za obnovu vukovarskog vodotornja

Kaštel Sućurac, 6. lipnja 2016. – Zahvaljujući inicijativi zaposlenika, CEMEX se pridružio akciji prikupljanja sredstava za projekt obnove vodotornja u Vukovaru te je za ovu svrhu osigurao ukupno 30.000 kuna.

Osobnim donacijama CEMEX-ovi zaposlenici prikupili su 10.225 kuna, a akciji se pridružio i Nezavisni sindikat Dalmacijacementa s iznosom od 2.000 kuna. Uprava tvrtke odlučila je zaokružiti brojku te, umjesto udovostručiti prikupljeno, donirati 17.775 kuna. Na taj su način CEMEX i njegovi zaposlenici prikupili ukupno 30.000 kuna za projekt obnove vodotornja u Vukovaru.

„Kad naši ljudi prepoznaju neki projekt kao vrijednu inicijativu i kad postoji potreba u zajednici za brzu reakciju, organizacijska kultura nam nalaže da se uključimo i izdvojimo sredstva, vrijeme ili osiguramo ljude koji mogu pomoći. I ovog puta naši su zaposlenici pokazali društvenu osjetljivost pa smo se zajedno uključili u projekt za koji se nadamo da će osigurati obnovu najpoznatijeg simbola Domovinskog rata“, rekao je ovom prigodom Trpimir Renić, predsjednik uprave CEMEX-a.

Osim ove, zaposlenici CEMEX-a već su pokretali brojne slične humanitarne akcije prikupljanja pomoći, poput pomoći stradalima od poplava u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, Filipinima pogođenim uraganom, beskućnicima smještenim u splitskom prihvatilištu Udruge Most, rješavanju stambenog pitanja nekoliko socijalno ugroženih obitelji iz lokalne zajednice te drugim humanitarnim akcijama.

Building the Future
Copyright © 2018 CEMEX S.A.B. de C.V. All rights reserved