Static Image
Novosti i događanja

CEMEX nagradio najboljeg vozača u 2015. godini


Kaštel Sućurac, 5. veljače 2016. - CEMEX je među preko 150 vozača kamiona za prijevoz cementa, betona i agregata ugovorenih prijevoznika najboljim u 2015. godini proglasio Marijana Štivičića, vozača tvrtke Marković Transport iz Nove Gradiške. Kriterij za odbir najboljeg bio je matematički izračun CEMEX-ovih jasno definiranih pokazatelja sigurne vožnje. Tako je naprimjer trebalo proći najviše kilometara bez nezgode, prometnog prekršaja te bilo kakve prijave unutar CEMEX-ovog sustava, što se pokazalo najzahtjevnijom stavkom. U jakoj konkurenciji, Marijan Štivičić je vozeći na siguran način u 2015. godini prešao više od 90.000 kilometara i ostvario najbolji rezultat na tom polju.

" Standardi i propisi sigurne vožnje ustanovljeni su radi sigurnosti nas vozača, ali i ostalih sudionika u prometu. A CEMEX-ovi standardi su strožiji su od standarda drugih kompanija unutar Hrvatske, ali i mnogo razvijenih zemalja Europske unije u kojima sam vozio.", izjavio je prilikom preuzimanja nagrade Marijan Štivičić, te pozdravio napore koje CEMEX ulaže u sigurnost vožnje. Naglasio je kako posebnu pažnju prilikom vožnje treba posvetiti u blizini škola i općenito vodeći brigu o najmlađim sudionicima u prometu. Također, zahvalio se Daliboru Markoviću, vlasniku tvrtke Marković Transport, za kojeg kaže da živi za posao i posebnu pažnju posvećuje tehničkoj ispravnosti kamiona, te brine da se sve uočene negativnosti na kamionu otklone bez odlaganja.

CEMEX je pokrenuo nagrađivanje vozača ugovorenih prijevoznika cementa s ciljem promoviranja sigurne vožnje i podizanja sigurnosnih standarda kako bi osigurali nultu stopu prometnih nezgoda. Kontinuirano provodi obuke, pa su tako svi vozači ugovornih prijevoznika prošli edukaciju o sigurnoj vožnji. Uvedene su oznake na svim kamionima s naljepnicom "Kako vozim" i besplatnim brojem telefona kako bi drugi sudionici u prometu mogli upozoriti na nepridržavanje prometnih pravila i eventualne propuste.

"Dobro upravljanje zaštitom zdravlja i sigurnošću na radu, kao i sigurnom vožnjom integralni je dio našeg poslovanja jer na taj način ispunjavamo očekivanja ne samo naših zaposlenika i kooperanata već i zajednice kojoj je sigurnost u prometu također u interesu", rekao je Fabjan Ruščić, CEMEX-ov voditelj odjela zaštite na radu i sigurnosnih poslova.

Building the Future
Copyright © 2018 CEMEX S.A.B. de C.V. All rights reserved