Static Image
Novosti i događanja

CEMEX potpisao Hrvatsku povelju o raznolikosti


Kaštel Sućurac, 5. listopada 2017. - Predstavnici hrvatskih organizacija, među kojima su 22 kompanije, te Ured pučke pravobraniteljice, u srijedu, 4. listopada u zagrebačkom hotelu Esplanade potpisali su Hrvatsku povelju o raznolikosti. Interes za potpisivanje tog dokumenta iskazalo je još desetak hrvatskih tvrtki.

Povelja o raznolikosti u Hrvatskoj slijedi uspješne modele iz drugih Europskih zemalja, a temelji se na skupu načela dobrovoljno prihvaćenih od strane potpisnika u svrhu promocije raznolikosti, nediskriminacije, uključivosti i jednakih mogućnosti na radnom mjestu.

– Inicijativa će funkcionirati kao platforma, a okupljat će organizacije koje će na taj način dijeliti znanja, učiti jedni od drugih, te učiti primijenjivati različite alate koji za cilj imaju izradu i promicanje politike raznolikosti, što znači kontinuirano unaprijeđivanje organizacijskih sredina s ciljem povećavanja učinkovitosti organizacije i svakog pojedinca, kazala je prilikom potpisivanja Povelje Mirjana Matešić, ravnateljica Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj.

Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj je organizacija koja u Hrvatskoj promovira primjenu društveno odgovornog poslovanja, a Povelja je inicirana kao doprinos društvenom razvoju s obzirom na to da se bavi jednakim mogućnostima za sve društvene skupine.

Ova Povelja važno je i ekonomsko pitanje jer, kako je rečeno prilikom potpisivanja, ona osnažuje manjinske skupine u društvu, a pružanje jednakih mogućnosti znači poticanje i razvijanje svih kompetencija i inovativnosti na radnom mjestu.

Potpisnici Povelje su neka od najjačih hrvatskih poduzeća i organizacija među kojima su CEMEX Hrvatska, AD Plastik, AquafilCRO, Atlantic Grupa, Coca Cola HBC Hrvatska, DNV GL, Dvokut Ecro, Ericsson Nikola Tesla, Hartmann Hrvatska, Hauska i Partner, HEP, Holcim Hrvatska, Hrvatski Telekom, Hrvatska udruga poslodavaca, IKEA, Ilirija Biograd, INA, Končar institut za elektrotehniku, Messer Croatia Plin, Oriflame Kozmetika Croatia, OTP banka Hrvatska, Podravka, Philip Morris Zagreb, Pliva Hrvatska, Privredna banka Zagreb, PwC, Regeneracija, Schneider Electric, Securitas, Splitska banka, Tele 2, Valamar Riviera, Vetropack Straža i Ured pučke pravobraniteljice.

Potpisivanjem Povelje organizacije su se tako priključile europskoj zajednici koja okuplja više od 7100 potpisnika iz 18 zemalja, te su otvorili nove kanale i potencijal za svoju organizaciju, zaposlenike i zajednicu u kojoj žele odgovorno poslovati.

Hrvatska povelja o raznolikosti

Building the Future
Copyright © 2018 CEMEX S.A.B. de C.V. All rights reserved