Static Image
Novosti i događanja

Zlatno ulje iz našeg rudnika


Kaštel Sućurac, 21. ožujka 2016. - Poljoprivredno - braniteljska zadruga Lintar opet je „ubrala“ zlatne medalje za kvalitetu svog ekstra djevičanskog maslinovog ulja i to na nedavno održanim maslinarsko–uljarskim manifestacijama Noćnjak i Maslina.

Tako su na 18. Noćnjaku, održanom od 17. do 20. ožujka u Bolu na Braču, u organizaciji Zadružnog saveza Dalmacije, zadrugari osvojili zlatnu medalju za kvalitetu svog ekstra djevičanskog maslinovog ulja sljubljenih sorti. Zlatnom medaljom Lintar se okitio i na 13. tradicionalnoj međunarodnoj manifestaciji maslinara Mediterana Maslina Split 2016. održanoj 27. i 28. veljače u Splitu, u organizaciji Saveza maslinara i uljara Splitsko-dalmatinske županije. Brojka od preko 300 dostavljenih uzoraka maslinovog ulja daje dodatnu težinu osvojenoj zlatnoj medalji.

Osim što su prisustvovali dodjeli priznanja za kvalitetu i izgled proizvoda najboljima, zadrugari su sudjelovali i na brojnim stručnim izlaganjima kao i terenskoj nastavi, a sve s ciljem daljnje edukacije o uzgoju maslina, preradi i skladištenju ulja.

Poljoprivredno – braniteljska zadruga Lintar osnovana je 2011. godine na inicijativu članova Udruge dragovoljaca veterana Domovinskog rata Dalmacijacement, većinom zaposlenika tvrtke CEMEX. Oni se od 2009. godine volonterski brinu za maslinike koje je tvrtka u procesu sanacije i rekultivacije površina rudnika zasadila na južnim obroncima planine Kozjak. Maslinici se svake godine šire i obogaćuju novim sadnicama, tako da danas broje više od 2.200 stabala maslina od kojih zadruga proizvodi nagrađivano ekstra djevičansko ulje Lintar.

Ukoliko želite znati više o projektu Lintar…

Building the Future
Copyright © 2018 CEMEX S.A.B. de C.V. All rights reserved