Static Image
Novosti i događanja

Obilježen Dan planeta Zemlje u OŠ Kajzerica

Partneri tvrtke omogućili su sadnju školskog povrtnjaka o kojem će se učenici sami brinuti.


Kaštel Sućurac, 25. travnja 2016. - Uređenjem školskog vrta i sadnjom uzdignutih gredica obilježen je dan Dana planeta Zemlje u Osnovnoj školi Kajzerica u Zagrebu. Školski je tjedan završio na najbolji mogući način, podizanjem svijesti o važnosti očuvanja okoliša i odličnom zabavom u školskom povrtnjaku kojeg su učenici zasadili sami.

Uz pomoć krajobrazne arhitektice i vlasnice tvrtke Moj balkon Željke Kolak i profesorica, učenici OŠ Kajzerica izgradili su i zasadili školski povrtnjak te uredili školski vrt o kojem će sami brinuti i pratiti rast i razvoj povrća i voća.

'Oduševila sam se entuzijzmom djelatnika škole i klincima koji su zainteresirani za prirodu, aktivni su u raznim ekološkim akcijama, voljni su raditi sa zemljom i ne boje se uprljati ruke i odjeću', kroz smijeh objašnjava Željka te dodaje kako je širenje svijesti o važnosti organskog uzgoja i očuvanja planeta Zemlje među najmlađima zadatak kojeg ispunjava sa zadovoljstvom.

Djeca su sudjelovati donošenjem presadnica za povrtnjak, a materijal potreban za izradu i sadnju uzdignutih gredica donirali su partneri tvrtke Građa d.o.o., CEMEX Hrvatska d.d., agroHoblaj i HomeOgarden.

Ova akcija je nastavak na prošlogodišnje ozelenjavanje škole održano na Međunarodni dan zelenih škola koji je povezan s globalnim pokretom Green Apple Day of Service u organizaciji Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju. Tom je prilikom u OŠ Kajzerica tvrtka Moj balkon uz pomoć učenika i profesora ozelenila školsku terasu i prostor ispred ulaza u školu te je posađeno nekoliko voćaka u dvorištu škole.

Building the Future
Copyright © 2018 CEMEX S.A.B. de C.V. All rights reserved