Static Image
Novosti i događanja

Petnaest godina CEMEX-ovog kumstva Eko-školama

Ravnatelji tri Eko-škole s područja Kaštela i Solina, čiji rad na promicanju zaštite i očuvanja okoliša CEMEX već godinama podupire, posjetili su tvrtku.

Kaštel Sućurac, 30. svibnja 2017. – Već petnaest godina CEMEX svojim donacijama podupire eko-projekte solinskih osnovnih škola don Lovre Katića i Vjekoslava Paraća. S Osnovnom školom Kneza Mislava iz Kaštel Sućurca obilježava se trinaesta godina kumstva. Pod koordinacijom i vodstvom Udruge Lijepa naša, ove škole su dio međunarodnog programa eko-škola čiji je cilj odgojiti mlade generacije osjetljivima na pitanja okoliša i osposobiti ih za donošenje odluka o razvitku društva u budućnosti.

Škole u svojim projektnim zadacima, ali i kroz radionice i specijalizirane grupe provode brojne ekološko – edukativne aktivnosti na području zbrinjavanja otpada, štednje vode i energije te ostalog, s nastojanjem da svojim primjerom ponašanja doprinesu zdravijoj životnoj okolini.

Međunarodne Eko-škole predstavljaju sustav nagrađivanja na lokalnoj, državnoj i međunarodnoj razini. Škole koje ispune postavljene kriterije i brigu za okoliš promiču kao trajnu vrijednost i način življenja dobivaju povelju o statusu Međunarodne Eko-škole i Zelenu zastavu s oznakom Eko-škola. Priznanje se dodjeljuje na dvije godine, nakon čega slijedi prijava za obnovu statusa pri kojoj škola mora dokazati da je u provedbi programa, prema zacrtanim smjernicama otišla “korak dalje”, produbila i proširila rad na izabranim temama.

Petnaest godina kontinuiranog provođenja programa, solinskim osnovnim školama Don Lovre Katića i Vjekoslava Paraća osiguralo je dijamantni status. Osnovna škola Kneza Mislava trenutno ima zlatni status.

Building the Future
Copyright © 2018 CEMEX S.A.B. de C.V. All rights reserved