Static Image
Novosti i događanja

Otkriven spomenik izrađen od bijelog betona


Kaštel Sućurac, 5. travnja 2016. - Udruge branitelja u Svetom Kaju su svečano otkrile spomenik prvom poginulom hrvatskom branitelju Grada Solina, Nenadu Režiću, kao i svim drugim poginulim i umrlim braniteljima Grada Solina.

Spomenik je izrađen od velikog betonskog bloka napravljenog od bijelog cementa, kojeg je u tu svrhu donirala tvrtka CEMEX, a isklesao ga je i umjetnički obradio akademski kipar Vene Jerković. Osim Betonskog bloka, CEMEX je ustupio i zemljište na kojem je spomenik postavljen.

Podizanjem ovog spomenika odana je počast dragovoljcu, branitelju i heroju Domovinskoga rata Nenadu Režiću, 24-godišnjem mladiću koji je kao član Antiterorističke jedinice - ATJ Lučko poginuo u Vukovaru 13. listopada 1991. godine, kao i svim drugim solinskim braniteljima koju su zaslužni za slobodnu Hrvatsku. Spomenik su zajedno otkrili Kata Režić, sestra pokojnog Režića, general Mladen Markač i solinski gradonačelnik Blaženko Boban.

Brojnim uzvanicima prigodnim riječima obratio se među ostalima i predsjednik Udruge specijalne policije Republike Hrvatske te suborac Josip Klemm. Svečanost je pratio i zamjenik ministra branitelja, brigadir Ivan Vukić Niper te brojni drugi branitelji i uzvanici. Posebno svečanim događanje su napravili Gradska glazba Zvonimir te pratnja povijesne postrojbe Kliških uskoka, svetokajskih žudija, te čuvara Kristova groba Vrlika.

Building the Future
Copyright © 2018 CEMEX S.A.B. de C.V. All rights reserved