Bioraznolikost
Zaštita okoliša

Bioraznolikost

Obvezali smo se na upravljanje i očuvanje bioraznolikosti na lokacijama na koje utječu naše operacije.


Očuvanje bioraznolikosti jedna je od temeljnih vrijednosti za koje se opredijelio CEMEX. Cilj očuvanja bioraznolikosti ugrađen je u svakodnevne operacije CEMEX-a u svim zemljama u kojima posluje.

CEMEX djeluje u partnerstvu s organizacijama za očuvanje bioraznolikosti radi razmjene znanja i poboljšanja načina na koji upravlja zaštitom bioraznolikosti. U prosincu 2007. potpisan je desetogodišnji ugovor o suradnji s udrugom BirdLife International, najveće mreže svjetskih organizacija za očuvanje bioraznolikosti u svijetu. U suradnji s njima radi se na implementaciji mjera očuvanja bioraznolikosti u CEMEX-ovim rudnicima diljem svijeta, kao i na podržavanju širih inicijativa za očuvanje bioraznolikosti i podizanja svijesti o ovom pitanju.

Strategijom o bioraznolikosti obvezali smo se na upravljanje i očuvanje bioraznolikosti na lokacijama na koje utječu naše operacije. U sljedećim godinama naš rad će se usredotočiti na:

  • određivanje područja od značaja za bioraznolikost i izradu smjernica planova rekultivacije za sve rudnike
  • promoviranje lokalnih planova upravljanja bioraznolikošću i praćenje napretka kroz ključne pokazatelje učinkovitosti
  • suradnju s lokalnim, nacionalnim i međunarodnim organizacijama za zaštitu okoliša i povećanje razine svijesti o bioraznolikosti među našim zaposlenicima i drugim dionicima.

 Saznajte više o našim naporima za očuvanje bioraznolikosti:

Biološka rekultivacija

Provođenjem procesa rekultivacije eksploatacija sirovina usklađuje se s potrebom za očuvanjem biološke raznolikosti...  » Više


Knjige o očuvanju prirode i prirodne raznolikosti

Obogaćene snažnim fotografijama najboljih svjetskih fotografa prirode, ove knjige ilustriraju brojne strategije i različite pristupe poticanja zaštite prirode našeg planeta...   » Više


Building the Future
Copyright © 2018 CEMEX S.A.B. de C.V. All rights reserved