Korporativno ulaganje
Društvena odgovornost

Korporativno ulaganje

Odgovoran smo susjed u lokalnim zajednicama u kojima poslujemo, a krajnji cilj naših društvenih ulaganja jest doprinos održivom razvoju.

Mi u CEMEX-u posebno smo ponosni na društveno odgovorne ideje i projekte koje su inicirali ili u kojima dobrovoljno sudjeluju naši zaposlenici, poput održavanja maslinika i branja maslina na rekultiviranim područjima naših eksploatacijskih polja, prikupljanja pomoći za poplavom pogođena područja, za socijalno ugrožene obitelji i slično, jer upravo to je potvrda kako je društveno odgovorno poslovanje uistinu zaživjelo u praksi na svim razinama naše tvrtke.

 

Društveno odgovorni projekti

Pogledajte naše primjere dobre prakse:

Parterstvo u izgradnji dvorane

CEMEX je dio društvene sredine u kojoj posluje stoga njezin razvoj kontinuirano pomažemo pružajući potpore brojnim infrastrukturnim projektima.

S tim ciljem smo surađujući s Gradom Kaštela pomogli realizaciju novog sportskog objekta u iznosu većem od 7 milijuna kuna. Sportska dvorana izgrađena je na Sokolani u Kaštel Sućurcu, a našim sugrađanima i mladim sportašima pružila je dodatni prostor za treniranje koji će im omogućiti bolje uvijete rada i napredovanje u postizanju sportskih rezultata.

Uređenje dječjeg vrtića

CEMEX je krajem 2010. godine u suradnji s Gradom Solinom donirao gotovo milijun i pol kuna za uređenje prostorija u župnom pastoralnom centru župe Sv. Anastazije u Solinu za smještaj djece Dječjeg vrtića Cvrčak iz Solina. Tom prilikom tvrtka se obvezala pridonijeti ukupnoj realizaciji samog projekta koordinacijom izrade projektne dokumentacije i stručnog nadzora nad izvođenjem radova te nabavkom potrebne opreme i didaktike. Time smo izravno doprinijeli poboljšanju kvalitete života naše lokalne zajednice.

Potpora razvoju sporta

Kontinuirano podržavamo razvoj različitih sportskih aktivnosti u našoj lokalnoj zajednici, pri čemu je važno da sportski klubovi imaju ugrađen program rada s djecom i mladima. Već brojne godine pomažemo Judo klub Dalmacijacement, Streljačko društvo Dalmacijacement, Nogometni klub Solin, Gradski šahovski klub Mravince – CEMEX, Odbojkaški klub Kaštela – CEMEX te Hrvatski nogometni klub Jadran. Većini njih podrška smo od uspostave kluba, što predstavlja jedinstven primjer suradnje sporta i gospodarstva. Smatramo kako je izrazito važno poticati mlade na bavljenje sportom, jer upravo je sport jedan od preduvjeta razvoja zdrave lokalne zajednice, kao i društva u cjelini.

Suradnja s Udrugom Golubice

Već niz godina članovi kaštelanske Udruge Golubice zajedno sa štićenicima Dječjeg doma Miljenko i Dobrila iz Kaštel Lukšića povodom blagdana svetog Valentina posjećuju zaposlenike CEMEX-a te im tom prilikom dijele prigodne ukrase koje sami izrađuju kao simbol dugogodišnjeg prijateljstva.
Suradnjom s Udrugom Golubice realizirane su brojne radionice u sklopu projekta "Moj prijatelj i ja" koji ima za cilj osigurati što sretnije djetinjstvo štićenicima Dječjeg doma Miljenko i Dobrila, a doprinijeli smo i uređenju njihova dječjeg igrališta.

Također, kontinuirano surađujemo i na projektu biciklijade kroz Kaštela koja se održava u okviru obilježavanja Europskog dana bez automobila, pri čemu pomažemo djeci iz lokalnih osnovnih škola u osiguranju zaštitnim prslucima i kacigama, kako bi se sigurno kretali po prometnicama.

Pogledajte ili preuzmite naše „Smjernice korporativnih društvenih ulaganja“

Video Image

Odani smo namjeri stvaranja sigurnog i zdravog radnog okruženja te unošenja pozitivnih promjena u naše cjelokupno društvo  

Video Image

Ekstradjevicansko ulje Lintar prvo je maslinovo ulje dobiveno rekultivacijom površine rudnika.  

Building the Future
Copyright © 2018 CEMEX S.A.B. de C.V. All rights reserved